ftp.maixap.tv maixaptvkz » BUTZA

Projectes


InfoSota una llicència Creative Commons

BUTZA

BUTZA és la por als monstres, el poder de la ficció comuna. L’inquietant i el plaer de les mutacions. Generació d’imaginaris i atmòsferes sonores que ens endinsen a la creació d’una mitologia col·lectiva en temps real. Directe audiovisual de 30 minuts.

BUTZA és, també, sospita i desig de sinestèsia política: certa estimulació de l’oïda i la vista provoca l’estimulació de la resistència. L’inquietant i el plaer de les mutacions. La por als monstres, el poder de la ficció comuna.

El set de visuals consisteix en la construcció d’un dispositiu de producció manual d’imatges que, vinculat a una aplicació mescladora creada amb Pure Data, projecta, a triple pantalla, 3 muntatges en directe a partir de 3 inputs de video (2 càmeres en directe + 1 arxiu de clips).

La banda sonora es troba emmarcada dins del que es coneix com a IDM des dels anys 90. Un acrònim repel·lent –Intelligent Dance Music– que, no obstant, ha servit per classificar tots aquells sons que parteixen dels gèneres vinculats a la cultura de club o de ball nascuts als barris afroamericans de Detroit i Chicago, però filtrats per una capa que els resitua en un àmbit més mental o emocional. És a dir una música de ball més cerebral i que s’enjogassa amb l’emotivitat. Una música ni massa abstracta, ni massa de ball.

Més a butza.info

BUTZA