ftp.maixap.tv maixaptvkz » ¡Entérense! Mujeres Valientes

Projectes


InfoSota una llicència Creative Commons

¡Entérense! Mujeres Valientes

¡Entérense! és el resultat del taller “Contra-representacions audiovisuals”, que es va desenvolupar entre els mesos de gener i abril de 2015 a Palma de Mallorca, i Mujeres Valientes és l’apel·latiu que adopten el grup de dones participants.

El taller fou conduït per Tonina Matamalas i Carme Gomila (MAIXAP) juntament amb l’equip de l’Àrea de Desenvolupament Educatiu i Formació d’Es Baluard i comptà amb la col·laboració de Virginia Villaplana i Mireia Sallarès.

Del 18 d’abril al 21 de juny de 2015 es pot visitar l’exposició resultant del projecte a l’Observatori d’Es Baluard, Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma de Mallorca.

 

Narratives audiovisuals creades per Mujeres ValientesDocumentació del taller

 

Mujeres Valientes presenta ¡Entérense!  a Es Baluard

Desplegable ¡Entérense!

 

“Obrir el codi significa augmentar les llibertats a través de l’enteniment del funcionament de les coses. Quan els codis estan tancats, són invisibles, impenetrables, invariables. Obrim els codis del cos, de la representació, de les relacions, de la tecnologia. Evidenciam el que empram i com ho empram. Entenem com opera la violència estructural des de relats situats. Treballam la creació audiovisual com a una eina més cap a l’autonomia, creuam sabers de diferents àmbits. Per fer-ho, construïm un espai de confiança. Perquè aquest esdevengui, respectam sense matisos el pacte col·lectiu fet des de l’inici del taller: tot el que surti d’aquest espai-temps compartit és decidit entre totes. Parlam des de diferents llocs, ens enviam missatges que són mirades, distraccions, rialles, ens contagiam. Exercir política de la representació des de la inseguretat que produeix un sistema que et fa vulnerable, fins al punt de poder privar-te de llibertat, per qüestions de gènere, raça i classe, no és el mateix que fer-ho des d’un espai de seguretat. D’aquí la cerca d’estratègies d’anonimat per cuidar-nos i anomenant-nos des de la col·lectivitat, per deixar de ser invisibles. Contar, articular aquestes violències quotidianes per mitjà de l’escolta en comú és un acte de resistència i valentia. Dos mesos d’intensitat, de responsabilitat compartida, d’aprenentatges valuosíssims d’anada i tornada. Un plaer, ¡seguim Mujeres Valientes!”

MAIXAP, abril 2015